Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Mobil menu

Princip for klassesammenlægninger 2025

Princip for klassesammenlægninger på Nørrebro Park Skole

Procedure ved klassesammenlægninger og klassedannelser på Nørrebro Park Skole og KKFO

Ledelsen følger elevtallet på årgangene nøje. Når en årgang er for lille til at opretholde det aktuelle antal spor, drøftes det i ledelsen og skolebestyrelsen med inddragelse af kontaktforældrene. Vejledende grænse for sammenlægninger er:

  • For to spor er det 26 elever på årgang 0.-2. og 28 elever på årgang 3.-9. 

  • For tre spor er det 52 elever på årgang 0.-2. og 56 elever på årgang 3.-9.

  • For tre spor er det 78 elever på årgang 0.-2. og 84 elever på årgang 3.-9.

Når beslutningen om en klassesammenlægning er truffet, informeres forældrene på årgangen ved en skriftlig meddelelse. Eleverne orienteres dagen efter af lærerteamet. 

I den skriftlige meddelelse til forældrene indkaldes de til et informationsmøde to uger efter, hvor ledelsen fremlægger en plan for sammenlægningen. Forinden har der været afholdt møde med kontaktforældrene på årgangen, lærerteamet samt ledelsen. Referatet deles efterfølgende på Aula med årgangens forældre. 

I planen for sammenlægningen indgår:

  • Et ”Tænketankmøde”, hvor forældre på årgangen inviteres til at dele bekymringer og gode ideer til trivselsarrangementer. Der følges op med ekstra møder i det omfang, der er brug for det. Til mødet kan inviteres forældre fra årgange, der allerede har oplevet en sammenlægning og som derfor kan bidrage med egne erfaringer. 

  • Møder med årgangens kontaktforældre i det omfang, der er behov for det. Referatet deles efterfølgende på Aula med årgangens forældre. 

  • En proces hvor lærerteamet: 

  • Involverer elevernes perspektiv gennem samtaler og trivselsværktøjet: klassetrivsel.dk

  • Deler børnene i skiftende grupper, så de kan opleve samarbejde med flere klassekammerater. Formålet er, at børnene lærer hinanden og lærerne bedre at kende på tværs af klasserne, og at lærerne kan se børnene i forskellige grupperinger i forskellige rammer. 

  • Involverer eleverne og hører deres perspektiver i forhold til gode ideer til trivselsarrangementer. Elevernes og forældrenes ideer til trivselsarrangementer drøftes til et møde med årgangens kontaktforældrene, lærerteamet samt ledelse. Forslagene deles efterfølgende i et opslag på Aula med årgangens forældre som inspiration til trivselsarrangementer. 

  • Lærerteamet melder de nye klasser ud til forældre og børn. Udmeldingen om de nye klasser må ikke ske på en fredag. Børnene skal have tid til at tale med lærere, hvis de er kede af det eller usikre på deres nye klasse. 

  • Lærerteamet iværksætter en trivselsdag for årgangen i forbindelse med klassesammenlægningen.

  • Kontakt- og trivselsforældrene samt årgangens forældre inddrages ift. trivselsarrangementer for at styrke trivslen. 

  • Opfølgning på de nye klasser. Der evalueres og rykkes evt. på den baggrund rundt på børnene. Det er lærerne på årgangen, der tager initiativ til at rykke børnene. Forældre kontakter lærerne, hvis de oplever, at deres barn ikke trives i den nye klasse. Vi opfordrer forældre til at vente nogle uger med at henvende sig, da de fleste elever falder til i de nye klasser i løbet af 2-3 uger. 

  • Skolen iværksætter en skriftlig evaluering af forløbet sammen med eleverne. Evalueringerne bruges til at kvalificere eventuelle kommende sammenlægninger. 

Klassedannelse i BH. Klasserne
Målet med klassedannelserne til BH. Klasserne er at få dannet børnehaveklasser, som fagligt og socialt er homogene og velfungerende. Klassedannelserne sker ud fra principper om jævn fordeling af faglighed, sproglige kompetencer, sociale kompetencer, etnicitet og børn med udfordringer.

Når børnene starter på KKFO i maj, starter de i en gruppe, som er dannet i samarbejde mellem skole og KKFO’en. Hvis det skønnes at barnet med fordel kan skifte gruppe i tiden fra maj og frem til sommerferien, vil forældrene blive inddraget i processen. 

Når børnene ved skolestart efter sommerferien starter i BH. Klasse, vil der være kendte pædagoger fra KKFO’en med i undervisningen. Det giver børnene tryghed og det giver børnehaveklasselederne og pædagogerne lejlighed til at skabe de bedste rammer for børnenes skolestart. De første måneder i skolen bruges til at skabe tryghed i klassen, så alle hurtigt lærer hinanden at kende.

 

Godkendt på skolebestyrelsesmøde d. 20. februar 2025

 

Dokumenter

Princip for klassesammenlægninger 2025.pdf

Shape Created with Sketch.